سبحان دکور

طراحی ساختمان اداری کارخانه تهران


تحریریه معماری سبحان دکور

معمار: گروه معماری DOT
موقعیت پروژه: تهران، ایران
معماران مسئول: آرش پیرایش، مهران حق بین
تیم طراح: مونا اقتصادی، توکا محمودیان، بهار احسان
متراژ پروژه: ۷۰۰ متر مربع
سال اتمام ساخت: ۲۰۱۷
طراحی نمای ساختمان اداری کارخانه تهران
طراحی ساختمان اداری کارخانه (Kar-khaneh)، پروژه گروه معماری DOT می باشد که به عنوان یک گروه طراحی در چین مشغول به فعالیت می باشند. مرز زمین پروژه به گونه ای تقسیم بندی شده که محور غربی ساختمان می بایست طبق قوانین و مقررات شهرداری طراحی شود و چون زمین ساختمان دارای یک پخ شدگی ۴۵ درجه بوده، جلوی ضلع شرقی ۱۰ متر پیش آمدگی داشته است. لذا فقط نمای جنوبی ساختمان به ما اجازه می داد که از بازشوهای بزرگ استفاده کنیم تا نور طبیعی را به داخل نفوذ دهیم. 
طراحی نمای ساختمان اداری کارخانه تهران
بنا به درخواست کارفرما، کاربران این مجموعه ساعات زیادی را در این ساختمان سپری خواهند کرد. به همین علت طراحی داخلی و ایجاد عرصه های ضروری اعم از: فضای مدیریتی، فضای کارمند ها، سبحان دکور جلسات، سبحان دکور های فکر، مکان استراحت و تفریح تعبیه شده است. یک دسترسی عمودی در بخش انتهایی شمال سایت واقع شده است. با تعبیه یک وُید در امتداد قسمت شرقی-غربی ساختمان ایجاد شده تا نور طبیعی به راه پله ها و سبحان دکور مرکزی نفوذ کند. همچنین اضافه کردن یک دیوار سبز عمودی در داخل وُید حس زندگی و تازگی را به محیط القا می کند. 
طراحی نمای ساختمان اداری کارخانه تهران
با توجه به عرض کم زمین و به منظور افزایش بهره وری از فضا، و ایجاد انعطاف پذیری عرصه های داخلی، بسیاری از مناطق محصور مانند: سبحان دکور سرور، قفسه های بایگانی، و قفسه های کتاب در نمای جنوبی قرار گرفته است. در پاسخدهی به لبه ۴۵ درجه و مرز جلویی ساختمان نسبت به ساختمان های همسایه، نمای جنوبی توسط یک الگوی ریتمیک طراحی شده تا فرم ساختمان یکنواخت نباشد. محدودیت طراحی نما از سه ضلع، تصمیم گرفته شد که بازشوهای پنجره بزرگ باشد. در نتیجه حجم های بزرگی در نما بین پنجره ها ایجاد شد. این بازی با حجم در پوسته این فضا را به طراحان داد که از باف سبز و فلاورباکس به عنوان جزئی از نما در جلوی پنجره ها کار شود. 
تحریریه معماری سبحان دکور
منبع:archdaily.com