سبحان دکور

طراحی مجموعه اقامتی


تحریریه معماری سبحان دکور

طراحی مجموعه اقامتی Micro منطقه هوتونگ یک فضای اقامتی منحصربه فرد و فانتزی می باشد که توسط معمار چینی به نام Zhang Ke طراحی شده است. این پروژه دارای سبحان دکور های کوچکی است که به صورت زاویه دار رو به یک حیاط مرکزی جایگذاری شده اند.
طراحی مجموعه اقامتی
استودیو طراحی Zhang Ke  این فضای اقامتی ۳۰ مترمربعی را به عنوان بخشی از پروژه بازسازی هوتونگ های قدیمی به نام  Micro Hutong Renewal project طراحی کرده اند. هدف این پروژه، شاخص کردن پتانسیل های محله های قدیمی است که ویژگی منحصر به فرد پایتخت کشور چین بوده اما به مرور زمان در معرض نابودی قرار گرفته است.
طراحی مجموعه اقامتی
یکی از مسائل هائز اهمیت برای تیم طراحی، توجه به ناهمسانی به لحاظ متریال در هوتونگ های باستانی بوده است. بنابراین آنها در طرح خود مجموعه ای از فضاهای پیچیده را طراحی کرده اند که نوعی پرداخت بتنی غیرمتداول با بافتی خشن دارد.
طراحی مجموعه اقامتی
طراحان این پروژه در رابطه با این بنا چنین اظهار می کنند که: “هدف از طراحی پروژه به عنوان فضای اقامتی ارائه یک هاستل ۳۰ مترمربعی است. جستجو به دنبال امکان ساخت فضاهایی با مقیاس بسیار کوچک تا بتواند در فضای محدود هوتونگ های باستانی پکن جای گذاری شود. “
طراحی مجموعه اقامتی
طراحی این مسافرخانه های اقتصادی از ترکیب بتن با مرکب چینی ساخته شده است که بتن ریزی در محل انجام شده و با پانل های چوبی قالب گیری شده است. این سطوح خشن بتنی از قسمت داخل بنا نیز به صورت اکسپوز و پرداخت نشده هستند و به لحاظ ظاهری، متناسب با کفسازی چوبی استفاده شده در فضا، می باشند.
طراحی مجموعه اقامتی
در طبقه همکف،عرصه هایی شامل: آشپزخانه، غذاخوری، دو حمام و دو راهروی ارتباطی در نظر گرفته شده است. به جای استفاده از باکس پله های جاگیر، نردبان برای تردد به طبقه بالا تعبیه گردید. طبقه بالا شامل یک سبحان دکور خواب، یک فضای مطالعه، یک چایخانه و یک تراس می باشد.
طراحی مجموعه اقامتی
این فضاها به گونه ای جایگذاری شده اند که از بیرون در زوایای مختلفی رو به حیاط مرکزی قرار می گیرند و اینگونه ورود نور طبیعی به داخل این فضاها تامین شده و باعث می شود فضای داخلی خیلی تنگ به نظر نرسد.
تیم طراحی معتقد است: “جدا از بهبود جریان نور و هوا، حیاط مرکزی ایجاد کننده ارتباط مستقیمی است میان فضاهای زندگی که در حجم هایی پویا جای گرفته و دالان شهری که در قسمت جلویی بنا قرار گرفته اند.
طراحی مجموعه اقامتی
هر یک از فضاها ها دارای یک پنجره ای سرتاسری می باشد که رو به حیاط مرکزی قرار گرفته است. درطبقه همکف این پنجره ها تبدیل به درب می شوند و به عنوان یک المان عملکردگرا برای ورود و خروج مورد استفاده قرار می گیرند. یک فضای زنده چندمنظوره در قسمت جلویی هوتونگ نیز به عنوان مرز میان فضای خصوصی و خیابان عمل می کند.
طراحی مجموعه اقامتی
این فضا برای استفاده توسط افرادی که در این هاستل اقامت گزیده اند و همچنین عموم مردم در نظر گرفته شده است. در طراحی این فضا از ترکیبی از نوارهای فلزی و چوبی استفاده شده که نوعی کرکره را پشت پنجره به وجود می آورند و در قسمت داخلی نیز از چوب به صورت اکسپوز استفاده بهره برده اند.
طراحی مجموعه اقامتی
برای اینکه این بنا متناسب با استانداردهای زندگی مدرن بشود، استودیو ZAO/standardarchitecture  از یک سیستم تهویه مطبوع مرکزی و سیستم گرمایش از کف استفاده کرده است. به علاوه سه نورگیر بازشو نیز در این بنا در نظر گرفته شده که امکان جریان هوا را در سرتاسر بنا به وجود می آورند.
طراحی مجموعه اقامتی
طراحی مجموعه اقامتی
طراحی مجموعه اقامتی
طراحی مجموعه اقامتی
پلان
پلان
پلان
پلان
تحریریه معماری سبحان دکور
منبع: dezeen.com